18 June 2014

Resepi Ais Krim Oreo

gambar cedok kt FB
At first, sorry sbab gambar tak clear. Gambar cedok je. Nanti akan ku upload gambar ais krim sendiri je. Tunggu buat dulu la. Ni cedok sesiap sebab senang nak rujuk bila angin buat ais krim melanda. hehehe 

Jom sama-sama try buat. 
Simple je kot, tapi ntah ape rupa ais krim ku nanti. huhu

Bahan-bahan dan cara membuatnya

1) - setengah tin susu pekat (ikut kemanisan masing2)
- 1 1/2 gelas susu cair (ikut kecairan @ kepekatan yang dikehendaki)
- 1 sudu ovalette (pastikan halal)
- sedikit esen vanilla
blendkan sampai gebu.

2) gaulkan hasil yang di blend dengan biskut oreo (vanilla) yang dah dihancurkan.

3) masukkan dalam peti ais. (freezer)

Pastu boleh makan dah. Humm, macam senang je nak buat. Ok wajib try.

Sekian. 
let me be me

13 comments:

  1. ecah dari dulu nak buat tapi tak terbuat2..hehe..nmpak sedap + senang je nak buat kann..

    ReplyDelete
  2. ecah nanti kit abuat ye.. hehe.. xpe, niat murni tu ada..

    ReplyDelete
  3. haritu bru buwat...
    tp da nk abes icekrim nyaa...
    suka buwat icekrim coklat laa,, kadang2 icekrim vanilla.. kadang2 sje bwt resipi sendiri je. hehe

    ReplyDelete
  4. wah.. rajinnya nadya... pos la sini sikit. hehehe

    ReplyDelete
  5. time rajin smua benda nk buat n masak.. cuba law time malas. ish2.. heee peace ^.^V

    malu laa.. xsdap sgt kottt.. huhu

    ReplyDelete
  6. dah pena buat .. pakai perisa coklat banyak kali . then pastu try perisa horlicks. beshh gak aa :D

    ReplyDelete
  7. wahhhh simple nyaa... mudah di buat..

    ReplyDelete
  8. ramadhan lepas ada buat ... mcm2 perasa kami bubuh .

    ReplyDelete
  9. bahannya mudah. senang pula nak buat :D

    ReplyDelete
  10. Owwhhh gitu jerr...? sonang baaa iteww :D

    ReplyDelete
  11. ini awesome..masuk dlm list things to do

    ReplyDelete
  12. sedapnya... nanti nak buat untuk buka puasa la...

    ReplyDelete
  13. malam tadi baru buat... baru rasa sahur tadi. nyum nyum.. semudah abcd jek.. alhamdulillah menjadi.. :) :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana menyokong blog ini.
Keep in touch ya..
:)