29 January 2020

Darjah satu dah anak kami

Puteri sulung kami dah darjah satu. 

Cepatnya anak ibu membesar dengan jayanya. Ibu doakan anak ibu Nur Aina Nasuha berjaya dunia akhirat, jadi orang baik-baik dan berguna kepada agama, bangsa dan negar. 

Besar harapan ibu untuk kakak Aina. Ibu abi sayang kakak.

Ceria je anak nak pergi school. 1st day, perangai tu elok sangat. haa


Nama Aina dalam tulisan cina. 
Makna dia Ai: beautiful, Na: wonderful.


sempat lagi buka camera tangkap gambar dalam kelas pun.

persembahan kakak-kakan senior



guru besar cakap cina, sesekali cakap bm and bi. okla tu, buat2 faham la ye. hah

SJKC Serdang Baru 2





Leong Zhi Qing@Sasa, Keith and Aina. Geng rehat hari pertama Aina.



Sekian, memori kakak Aina di hari pertama persekolahan. Semoga kakak Aina boleh pergi dengan sekolah ni. Fighting anak ibu ๐Ÿ‘๐Ÿ’š

8 comments:

  1. masa sangat pantas berlalu..
    belajar rajin2 yee anak solehah =)

    ReplyDelete
  2. Selamat menempuh alam persekolahan. Semoga segalanya berjalan lancar.
    Abam kie dah follow blog puan.
    Kalau nak pakai kredit card, cuba apply maybank ikhwan islamic mastercard mcm abam kie guna. Berbaloi2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih abam kie sharing info dgn sy. terbaik !! inshaaAllah nanti saya survey tengok kad kredit yg abam kie suggest tu..

      Delete
  3. semoga dipermudahkan semuanya. aamiin

    ReplyDelete

Terima kasih kerana menyokong blog ini.
Keep in touch ya..
:)